Har du problemer med Hvepse?

Få Hjælp til
Hvepse Gedehams Murbier
Allerede i dag.

Har du problemer med Hvepse?

Få Hjælp Til Hvepse Gedehams Murbier
Allerede i dag.

Hvepsebekæmper png

Har du problemer med Hvepse?

Få Hjælp Til Hvepse Gedehams Murbier
Allerede i dag.

Hvepsebekæmper png

Alle Hvepse arter i Danmark

Alle hvepse arter i Danmark

Hvepse er en vigtig del af Danmarks natur. De spiller en stor rolle i økosystemet som både rovdyr og bestøvere. I denne artikel vil vi kigge nærmere på de forskellige hvepsearter, der findes i Danmark.


Identificer Hvepse art med billeder

 

Almindelig Gedehams (Vespula vulgaris)

Den almindelige gedehams er en af de mest kendte hvepsearter i Danmark. Den bygger sine reder i jorden eller i hule træer. Denne hveps er sort og gulstribet og kan være aggressiv, hvis den føler sig truet.

Vespula vulgaris

Tysk Gedehams (Vespula germanica)

Den tyske gedehams ligner den almindelige gedehams meget, men kan kendes på de tre sorte prikker på hovedet. Den bygger ofte sine reder på lofter og i vægge.

Tysk Gedehams (Vespula germanica)

Skovhveps (Dolichovespula sylvestris)

Skovhvepsen er en fredelig hveps, der normalt ikke generer mennesker. Den bygger sine reder i buske og træer og er kendt for sin sorte og gule farvetegning, samt sin behårde krop.

Dolichovespula sylvestris png no backround

Rød Gedehams (Vespula rufa)

Den røde gedehams er nem at genkende på grund af sin rødlige farve. Den bygger ofte sine reder i jorden og er mindre aggressiv end de andre gedehamse.

Vespula rufa png

Stor Gedehams (Vespa crabro)

Den store gedehams, også kendt som hornissen, er Danmarks største hveps. Den kan blive op til 3,5 cm lang og har en karakteristisk brungul farve. Den er ikke særlig aggressiv og bygger sine reder i hule træer.

Vespa crabro Png

Kærhveps (Dolichovespula media)

Kærhvepsen bygger sine reder i lave buske og andre planter. Den er sort og gul, og dens rede kan ofte findes i nærheden af vand.

Dolichovespula media png

Korthovedet Hveps (Dolichovespula saxonica)

Den korthovedede hveps bygger sine reder i træer og på lofter. Den har en karakteristisk sort og hvid farvetegning og er kendt for at være en af de mere fredelige hvepsearter.

Dolichovespula saxonica png

Markhveps (Vespula austriaca)

Markhvepsen bygger sine reder i åbne områder som enge og marker. Den har en sort og gul farvetegning og er en af de mindre kendte hvepsearter i Danmark.

Vespula austriaca png

Sydlig Hveps (Polistes dominula)

Den sydlige hveps er kendt for sin slanke krop og lange ben. Den bygger sine reder på beskyttede steder som under tage og i skure. Den har en sort og gul farvetegning og er en fredelig art.

Polistes dominula png

Gulrandet Hveps (Polistes nimpha)

Den gulrandede hveps bygger sine reder i lave vegetationer og er kendt for sin slanke krop og gule rand på maven. Den er en af de mindre aggressive hvepsearter.

Polistes nimpha png

Når du forsøger at identificere de forskellige hvepsearter i Danmark, er det vigtigt at huske, at deres farvetegninger kan variere lidt. Dette gør det nogle gange udfordrende at skelne mellem de forskellige arter.

Alle hvepse, uanset art, kan stikke og være farlige, især hvis de føler sig truet. Derfor er det bedst at søge professionel hjælp, hvis du har problemer med hvepse i dit hjem eller have. Professionelle skadedyrsbekæmpere har erfaring og udstyr til sikkert at håndtere hvepse og deres reder, så du undgår risikoen for smertefulde stik og allergiske reaktioner.

Få Fjernet dit hvepsebo

Er du usikker på, hvilken hvepseart du har besøg af? Vi sidder klar ved telefonen alle dage fra 06-20. Tøv ikke med at kontakte os for et uforpligtende tilbud eller rådgivning.

Vores professionelle team er eksperter i at håndtere og bekæmpe hvepse, og vi tilbyder vores tjenester over hele Jylland.

Vi er klar til at hjælpe. Kontakt os i dag, så sørger vi for, at du kan nyde en hvepsefri tilværelse.

Få hjælp til Skadedyrsbekæmpelse allerede i dag.

Mulvarpemanden.dk er ejet og stiftet af Janus Wiese, som har været autoriseret skadedyrsbekæmper i flere år.

Kontakt os uforpligtende, for at få hjælp idag.

Hvepsebekæmper png

Få hjælp til Skadedyrsbekæmpelse allerede i dag.

Myremand.dk & Mulvarpemanden.dk er ejet og stiftet af Janus Wiese, som har været autoriseret skadedyrsbekæmper i flere år. Kontakt os uforpligtende, for at få hjælp idag.
Hvepsebekæmper png
Få hjælp til Skadedyrsbekæmpelse allerede i dag.

Kontakt os uforpligtende, for at få hjælp idag.

Andre artikler

Hvornår kommer muldvarpen op? Muldvarpen kommer op over jordens overflade i forskellige situationer, heriblandt under parring, når ungerne flytter hjemmefra, når hannerne …

Hvordan fjerner man muldvarpeskud Lader man muldvarpeskuddene stå, går der ikke lang tid før grasset visner nedenunder og man får bare pletter …

Kan Muldvarpe Bide? Ja, muldvarpe kan bide. Disse små pattedyr er udstyret med et sæt skarpe tænder, som de primært bruger til …

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *