fbpx

Bekæmpelse af Muldvarpe i haven

Muldvarpe

Muldvarpe elsker god jord med masser af føde, og de fleste af vores haver falder ind under denne kategori. Muldvarpe lever af regnorme, insekter, snegle og andre smådyr, og dem er der typisk nok af i en normal dansk have. Hvis du får besøg af muldvarpe, vil det hurtigt blive synligt. Det første tegn på, at du har et problem, er, når du ser en lille høj på en af dine græsplæner eller i et af dine bede. Når du har spottet det første skud, er det tid til at gå i gang med bekæmpelsen med det samme. Jo før du kommer i gang, jo bedre og lettere bliver det at slippe af med de små skadedyr.

Muldvarpe sakse

Der er mange måder at slippe af med Muldvarper på. Du kan bruge en muldvarpesaks, som er effektiv, men ikke altid skånsom, eller du kan prøve en af de mange muldvarpedræbere, der findes i dag, og som udsender en lyd, som de ikke bryder sig om.

hvidløg & muldvarpe?

Der findes også produkter, der afgiver dufte, som muldvarpe ikke kan lide. Det er typisk små piller eller kugler, som drysses ud i gangene og får muldvarpen til at forsvinde. Du bliver nødt til at prøve dig frem for at finde ud af, hvilket produkt der er mest effektivt i din have. Det afhænger meget af, hvor omfattende muldvarpeangrebet er, havens størrelse og havens placering i forhold til marker som rismarker eller alternative haveområder.

6 Tips til at bekæmpe muldvarpe

1.

Hvis du ser dyr i din have, skal du begynde at bekæmpe dem så hurtigt som muligt. Jo før du går i gang, jo lettere bliver det at slippe af med dyrene.

2.

Hvis du vil finde ud af, hvilke muldvarpe der er aktive i din have, kan du vande jorden tilbage i deres tunneller med en haveslange. Det gør det lettere at se, hvilke skud de graver op, da de så graver dem op igen.

3.

Muldvarpefælder er den mest effektive måde at slippe af med ubudne gæster på. Der findes forskellige typer af fælder, som alle er lette at sætte op og kan bruges af private borgere.

4.

Forebyg nye muldvarpeangreb ved at holde de gamle tunneler under kontrol. Hvis du har haft muldvarpe i lang tid, har de sandsynligvis gravet et stort tunnelsystem under jorden. Nye muldvarpe kan nemt overtage eksisterende tunneler og gemme sig for dig i lang tid. Sørg derfor for at bekæmpe muldvarpe, selv om du ikke har synligt aktive muldvarpe i din have.

5

Da muldvarpe er ekstra aktive om vinteren, når der er frost i jorden, vil de normalt være aktive, når det er koldt. Muldvarpe graver dybere ned i jorden og skal grave hårdere for at få fat i deres føde, så der er normalt mange muldvarpeskud i vinterperioden.

6

Fortæl dine naboer om dine uønskede gæster. Hvis du har muldvarpe i din have, er der stor risiko for, at din nabo også får besøg af dem. Så advar hinanden, hvis I får besøg af muldvarpe, og kæmp på tværs af grænserne, så I begge forbliver muldvarpefri.

Muldvarpe bekæmpelse

Fra 950,-

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tak for din bestilling​

Din bestilling er modtaget!

Vi kontakter dig inden længe

I mellem tiden kan hoppe ind på vores FAQ side for “spørgsmål og svar”