Har du problemer med Hvepse?

Få Hjælp til
Hvepse Gedehams Murbier
Allerede i dag.

Har du problemer med Hvepse?

Få Hjælp Til Hvepse Gedehams Murbier
Allerede i dag.

Hvepsebekæmper png

Har du problemer med Hvepse?

Få Hjælp Til Hvepse Gedehams Murbier
Allerede i dag.

Hvepsebekæmper png

Hvornår går hvepse til ro

Hvornår går hvepse til ro?

Hvepse går til ro ved solnedgang. De er mest aktive i dagslys og begynder at blive mindre aktive, når det bliver mørkt. Om natten vender de fleste hvepse tilbage til deres bo for at hvile. Dette gør aften og nat til de bedste tidspunkter at fjerne et hvepsebo, hvis det er nødvendigt, da de fleste hvepse vil være inde i boet og mindre aktive.

Derudover går Hvepse også til ro i efteråret, når temperaturen begynder at falde. Typisk sker dette i september eller oktober. På dette tidspunkt dør de fleste hvepse i kolonien, undtagen dronningen, som finder et beskyttet sted at overvintre. Hun går i dvale og vågner først igen om foråret for at starte en ny koloni.

Døde hvepse

Tegn på at Hvepse er Gået i Ro

Selvom hvepse er insekter, der ikke går ubemærket hen, forbliver deres overvintringsprocesser mystiske. Mange stiller spørgsmålstegn ved, hvordan man kan bekræfte en hvileperiode hos en hveps. En afgørende indikator på skiftet til et roligt stadie er et dyk i aktivitetsgraden. I månederne med køligere klima vil du observere en mærkbar nedgang i hvepsens bevægelse, idet de søger efter beskyttelse og begynder at ruste sig til vinterens komme.

Det er værd at have in mente, at hvepse under forberedelserne til dvale opfører sig unormalt. De kvindelige dronninger – som typisk er de eneste af arten der klare den strenge vinter – starter jagten på egnede steder hvor de kan tage ophold over vinteren. Dette kan være i revner, tomrum eller andre beskyttede områder. Således kan det konstateres at forekomsten af hvepse på usædvanlige lokaliteter muligvis signalerer forberedelsen om søvnperioden. At genkende disse tegn kunne være essentielt når man skal håndtere boende hvepse under vinteropbevaringen.

Hver af disse adfærdsændringer kunne tyde på overgangen fra aktivitet til hvile hos en hveps når kulden sætter ind. Men det kræver dog nøje observation og indsigt at bemærke sådanne tegn. Du skal være vågen overfor de normale adfærdsmønstre hos hvepse i dit område, så du kan registrere eventuelle anomalier. Med den rette indsigt kan du håndtere hvepsens vinterdvale på en sikker og respektfuld måde.

stor gedehams dronning vs normal gedehams

Hvad Sker der med Hvepse, Når de Går i Ro?

Ved indtræden af vinterens kølige perioder, trækker hvepse sig tilbage i en hvilefase kendt som overvintring. I denne fase, der udgør et vitalt kapitel i hvepsenes livscyklus, sikres artens eksistens trods naturens barske og udfordrende klimaforhold. Overvintringen medfører en drastisk reduktion i hvepsenes metaboliske aktivitet, hvorved deres kropsfunktioner sænkes til det lavest mulige niveau. Dette tillader dem at bevare energi og forlænge deres levetid gennem de køligere måneder.

Overvintringsprocessen finder typisk sted i beskyttede lokaliteter såsom træets hulrum eller murværk – steder hvor hvepse kan finde refuge imod ydre faremomenter. Det er først og fremmest de fertile kvinder – også kendt som dronningerne – der gennemgår overvintringen, mens resten af kolonien dør bort. I løbet af denne periode opretholder dronningerne en semi-dvaletilstand; en stilstand de bevarer lige indtil forårets første temperaturstigninger signalerer startskuddet for genopbygningen af nye kolonier.\

Bestil os i Hele jylland

Er du plaget af Hvepse? Det kan være en frustrerende og til tider farlig oplevelse, men heldigvis behøver du ikke at stå alene med problemet.

Vores professionelle team er eksperter i at håndtere og bekæmpe Hvepse, og vi tilbyder vores tjenester over hele Jylland.

Vi erklar til at hjælpe. Kontakt os i dag, så sørger vi for, at du kan nyde en Hvepsefri tilværelse.

Få hjælp til Skadedyrsbekæmpelse allerede i dag.

Mulvarpemanden.dk er ejet og stiftet af Janus Wiese, som har været autoriseret skadedyrsbekæmper i flere år.

Kontakt os uforpligtende, for at få hjælp idag.

Hvepsebekæmper png

Få hjælp til Skadedyrsbekæmpelse allerede i dag.

Myremand.dk & Mulvarpemanden.dk er ejet og stiftet af Janus Wiese, som har været autoriseret skadedyrsbekæmper i flere år. Kontakt os uforpligtende, for at få hjælp idag.
Hvepsebekæmper png
Få hjælp til Skadedyrsbekæmpelse allerede i dag.

Kontakt os uforpligtende, for at få hjælp idag.

Andre artikler

Små røde myrer Der findes flere forskellige Slags små røde myrer, og nogle af dem kan være til gene for mennesker, især …

Husmår lyd Husmår lyd Har du hørt mærkelige lyde fra loftet om natten? Det kan være en husmår. I denne artikel forklarer …

Alle Mus i Danmark Alle Mus i Danmark Mus er en vigtig del af Danmarks natur. De hjælper med at sprede frø …

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *